De Voorbereiding
Door: Jens
Blijf op de hoogte en volg Jens
21 Februari 2023 | Nederland, Heiloo
Ik ben al een tijdje bezig met voorbereiden. Paklijst maken, lange wandelingen maken en dergelijke. Binnenkort koop ik de treinkaartjes (via Bayonne) voor de heenreis naar St-Jean-Pied-de-Port (startpunt Camino Frances), nog net in Frankrijk. Wil je ook zoiets doen? Kijk dan hier: https://www.caminocomfort.com/nl/
In principe heb ik een goede rugzak (groot genoeg, maar 700 gr). Wandelschoenen heb ik ook al en verder nog wat kleine dingetjes gekocht. Ik blijf ruim onder het maximale gewicht (10% van je eigen gewicht). Ik denk ongeveer 6 a 7 kilo, afgezien van drinken en eten.
Ik vertrek 26 maart en probeer rond 10 mei weer terug te zijn. Dat lijkt me lang genoeg. De route is bijna 800 km. Het is niet mijn doel die hele afstand te lopen, ik zie wel hoe ver ik kom. Er zijn overal treinen en bussen. Ik schaf wel een pelgrimspaspoort aan maar ik hoef niet perse alle stempels te hebben en/of een certificaat. De reis zelf is vooral het doel, niet de snelheid of eindbestemming.