Arzua - Reisverslag uit Arzúa, Spanje van Jens Overal - WaarBenJij.nu Arzua - Reisverslag uit Arzúa, Spanje van Jens Overal - WaarBenJij.nu

Arzua

Door: Jens

Blijf op de hoogte en volg Jens

02 Mei 2023 | Spanje, Arzúa

Vanmorgen moest ik kiezen: santiago in 2 of 3x. Resterende 52 km. Ik doe de optie 3x, vandaag dus 16 km, nu nog 2 dagen. Tijd zat, zaterdagavond pas vliegen. Dus nu is het meer kuieren, veel stops, langer zitten, boekje lezen. Ik was al 12.30u hier, besloot eerst te lunchen. Kwam terecht bij leuk restaurant naast alberge. Ik kwam bij Brian uit Engeland te zitten, een aimabele man uit zuid Engeland. Hij had de noordelijke camino gelopen en dit was z'n eindpunt hij had geen zin in de rest naar santiago, dat kende hij al en het publiek op dit stuk is heel anders en dat kan ik beamen. We hebben lekker gekletst en om drie uur nam hij de bus naar het vliegveld, wat maar 20 km van hier ligt.

Gister was was saaier, veel jongeren met drank op, weinig mensen om bij aan te sluiten. Lekker gelezen en mensen kijken. Slapen ging wel goed.

Ik oefen nu in wat in later opstaan.

Klein iets over wandelstokken: ongeveer 60 procent gebruikt er 1 of 2, maar bijna nooit goed of efficiënt. Lengte, de punt of rubber gebruiken en met name de handlus: voor de meesten is het slechts een stok. Zo jammer. Ik zou zeggen: kijk eerst een goede instructie.

• 02 Mei 2023 - 16:17

Aukje Postma:

Beste Jens, grut gelyk om it yn 3x te rinnen. Dan is it wat restiger.

Succes mei de leste etappes en wol thus!

Dat sil wol ofkicken wurde..

Hertlike groetnis fan Durk en Aukje

• 02 Mei 2023 - 17:14

Flora:

Jens,

Ik vind je een kanjer en wat een mensen heb je ontmoet.

Vanochtend met Corine op het strand gewandeld.

Nu op naar Santiago.

Het verslag van deze week is weer uitgeprint en neemt Frank morgen mee.

Volgende week kun jij het zelf weer vertellen.

Nog goede reis verder en straks welkom weer in Heiloo.

• 02 Mei 2023 - 19:24

Freek:

Het schiet mooi op Jens. Mooi dat je het uitloopt en zo te lezen in goede doen.

Ik heb destijds overnacht in Santa Irene (bijna 16 km voorbij Arzua).

niet zo veel te beleven maar een prachtig onderkomen.

veel plezier met de laatste kilometers.

• 02 Mei 2023 - 22:24

Corry:

Dag Jens. Gefeliciteerd. Dat je deze tocht toch helemaal uit hebt gelopen knap hoor Dat vergeet je nooit meer zoveel verschillende mensen ontmoet gelijk heb je dat je het laatste. Deel in 3 delen doet nog even rustig genieten .gelukkig ben je dicht bij het vliegveld dat heb je ook al weer goed geregeld Jens ik wens je een goede reis naar huis naar je familie die op je wacht doeg Corry

• 03 Mei 2023 - 08:17

Marga En Wim:

Top gedaan Jens. Prachtige ervaring. Nog even genieten van laatste loodjes.

• 03 Mei 2023 - 15:55

Roelie En Dick:

Met bewondering je reis gevolgd en helemaal uitlopen. Klasse !!

Dat pakken ze je niet meer af. Een beetje jaloers.

Morgen Man van Vught zonder Jens. Er wordt vast wel aan je gedacht denk ik.

Jens, succes met het laatste stuk, een goeie reis naar huis en tot ziens.

Groeten van Roelie en Dick